Tattoo Aftercare producten


Tattoo Aftercare producten

Vaseline
Bepanthen
Tattoomed wasgel


Waarom geen vaseline gebruiken?

Het is belangrijk om het advies van je tattoo-artiest op te volgen voor een goede genezing. Nog steeds horen we mensen zeggen dat ze hun nieuwe tatoeage verzorgen met vaseline. Dit doet meer kwaad dan goed, lees hier waarom.

Vaseline-producten werken door vocht in de huid op te sluiten. Het wordt dan ook vooral aanbevolen bij huidproblemen door droogte. Vaseline is echter geen goede optie voor verse tatoeages. Dit komt omdat de vaseline de huid afsluit en de tatoeagewond juist zuurstof nodig heeft om te herstellen. Daarnaast ben je vatbaarder voor infecties omdat als er iets in zit, kan het er heel slecht uit omdat de vaseline de huid dus afsluit. Door ervoor te zorgen dat je tatoeage voldoende lucht krijgt kun je de risico's op infecties voorkomen.

Wat dan wel? 

We adviseren als nazorg Bepanthen; de meerwaarde van Bepanthen ten opzichte van een zalf die alleen een laagje legt, zoals vaseline, is de werkzame stof dexpanthenol. 

Uit wetenschappelijke studies blijkt dat de huid sneller geneest met een zalf die dexpanthenol bevat dat een zalf die ‘alleen vet’ bevat Bepanthen heeft het voordeel dat het de huid niet verstikt. Vaseline doet dit wél.

Bepanthen is een nazorg product dat aanbevolen wordt door tattoo artiesten. Het beschermt, herstelt en verzacht de pas getatoeëerde huid.
Deze nazorg zalf vormt door de speciale samenstelling een beschermende laag op de huid. De laag is doorzichtig en sluit de huid niet af waardoor deze kan ademen.

Bepanthen Tattoo Nazorg Zalf is zorgvuldig samengesteld en bevat geen kleurstoffen, conserveermiddelen, parfum of parabenen.
De zalf bevat wel Dexpanthenol en Panthenol 5% (pro-vitamine B5), beide hebben de bekende eigenschap het huidherstel te ondersteunen.


Hoe te gebruiken:

Nadat de huid gesloten is, (zod
ra er geen bloedplasma meer vanaf komt) breng je Bepanthen Tattoo Zalf dun aan door zachtjes te masseren tot de zalf is geabsorbeerd. (Dit betekent totdat er geen wit zichtbaar meer is) Herhaal dit 2-4 keer per dag, zo’n 10-15 dagen voor het mooiste resultaat.

Belangrijkste kenmerken en voordelen:

Nr.1 in tattoo nazorg, aanbevolen door tattoo artiesten
Bepanthen bevat geen onnodige bestanddelen zoals conserveermiddelen en geur- of kleurstoffen (omdat deze allergische reacties kunnen veroorzaken).
Bevat Dexpanthenol en Panthenol 5% (Pro-vitamine B5)
De tubes worden steriel gevuld en 100% afgesloten geleverd. Voor het eerste gebruik moet een verzegeling in de dop worden gebroken. 
Door het hoge vetpercentage (70%) werkt Bepanthen licht bacterieremmend.
Daarnaast legt de gezuiverde en geraffineerde lanoline een beschermend laagje op de huid. 
Dermatologisch getest op de getatoeëerde huid.
Het bevat uitsluitend ingrediënten waarvan de klinische veiligheid is vastgesteld.

Ingrediënten:

Aqua, Lanolin, Paraffinum, Liquidum, Petrolatum, Panthenol, Prunus, Amygdalus Dulcis Oil, Cera Alba, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Ozokerite, Glyceryl, Oleate, Lanolin Alcohol


Schoonmaken van je tatoeage

Het schoonmaken van je tattoo is de eerste stap van je tattoo verzorging. Vooral de eerste dagen is het ongelofelijk belangrijk dat je je tattoo goed schoonhoudt. Deze tattoo zeep is speciaal ontwikkeld om dit zo aangenaam mogelijk te maken.
Dat merk je meteen als je je tattoo voor het eerst gaat schoonmaken. Als je het bloed, inkt en vaseline van je nieuwe tattoo gaat afwassen. Dan maakt de Cleansing gel je tattoo niet alleen heel goed schoon, maar het kalmeert je tattoo meteen. Dat komt door de verkoelende en ontsteking remmende werking van de tattoo zeep.
Je voelt je tattoo, die eigenlijk nog een wond is, dan meteen tot rust komen. De zwelling en de roodheid zullen dan ook een stuk minder zijn.
Voor een uitgedroogde trekkende huid hoef je niet bang te zijn. De cleansing gel zorgt dat je huid juist niet uitdroogt. Het is geschikt om je tattoo vaak te wassen en laat steeds een beschermend laagje achter.

Productinformatie "Cleansing gel 100ml - milde zeepvrije wasgel voor je verse tattoo"
Deze zeepvrije wasgel kalmeert en verzorgt je net gezette tattoo. Dankzij de speciaal ontwikkelde formule heeft de Cleansing gel een verkoelende en ontstekingremmende werking en laat het een dun beschermlaagje achter op je tattoo. De toegevoegde panthenol verzacht de jeuk en branderigheid. Het droogt je huid niet uit en is geschikt voor dagelijks gebruik. Ideaal voor de behandeling van je verse gezette tattoo. 

Voordelen Cleansing gel:

Reinigt en verzorgt je verse tattoo
Verzacht de pijn van het tatoeëren
Vermindert jeuk & branderigheid
Droogt je huid niet uit
Bacterieremmend
De Cleansing gel is 100% vegan, parabenenvrij en dermatologisch getest. Geschikt voor de gevoelige huid. 

Gebruik:

Laat de wasgel eerst met water in je handen opschuimen en was dan met cirkelbewegingen je tattoo.
Goed afspoelen met water. Let op: zet de straal niet direct op je nieuwe tattoo.
Na het wassen, je tattoo voorzichtig droogdeppen met een schone droge doek. Heel even wachten en je huid laten uitwasemen en dan een dun laagje aftercare zalf aanbrengen. 

Door je tattoo regelmatig schoon te maken en te verzorgen voorkom je zoveel mogelijk korstvorming en vervelende jeuk.



Reacties

Populaire posts van deze blog

New Tattoo & piercing Artist @ Tradtoo - Paola Monteiro -

Aangepaste werkwijze